Pension Pensioen - Nieuw

De voorkant van het boek met de titel : Pension Pensioen
9,996,00
  • TitelPension Pensioen
  • EAN9789081136105
  • ConditieNieuw
Pension Pensioen: Ouder worden is geen lolletje, maar wel om te lachen.

Door de vergrijzing krijgen we steeds meer ouderen in Nederland. Dit zorgt voor veel veranderingen in de samenleving die niet altijd even gemakkelijk zijn. Echter: de
beste remedie tegen ouder worden, is een flinke dosis humor!

Lachen heeft een positieve uitwerking op het geheugen van ouderen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Als mensen van rond de zeventig jaar naar een komische beeld kijken, maken ze daarna minder van het stresshormoon cortisol aan. Deze ouderen presteren daardoor beter bij geheugentesten dan leeftijdsgenoten die niet naar humoristische beelden hebben gekeken. Die bevindingen hebben Amerikaanse wetenschappers onlangs gepresenteerd.

Bloeddruk
Volgens het onderzoek bestaat er een verband tussen de aanmaak van cortisol en geheugenprestaties van mensen. Hoe minder stress je hebt, hoe beter je geheugen functioneert. Humor zorgt voor een vermindering van de aanmaak van stresshormonen zoals cortisol die het geheugen verslechteren. Maar het leidt ook tot verlaging van de bloeddruk en stemmingsverbeteringen.

Lachen is dus niet alleen een goed medicijn, het is ook een geheugenversterker die bijdraagt aan je levenskwaliteit. Bron: NU.nl/Dennis Rijnvis

In Pension Pensioen wonen een aantal ouderen samen in een pension, waar ze te maken krijgen met alle mogelijke gebreken zoals: ziektes, onhebbelijkheden, dwalingen, tegenstrijdigheden, twijfels, onzekerheden, levenswijsheden en veronderstellingen. Oude en nieuwe grappen worden tot leven gebracht door sprekende personages die je in je eigen familie of omgeving kunt tegenkomen.

Met humor wordt het ouder worden en soms ook het dragen van leed dat hierbij hoort, soms wat
verzacht, worden dilemma’s bespreekbaar en wordt de aftakeling een beetje draagbaar gemaakt. Uiteindelijk krijgen we er allemaal mee te maken. Ook de nieuwe ouderen -de 50-plussers- krijgen zo enig inzicht over wat hen allemaal te wachten staat. Pension Pensioen is leuk om cadeau te geven of als cadeau te krijgen.

De kenmerkende directe manier van tekenen is afgestemd op de groeiende doelgroep van ouderen. Nu alleen nog rimpels van het lachen, door het lezen van de strips Pension Pensioen.

Deel 1: Pension Pensioen - 100
Deel 2: Pension Pensioen - De beste remedie tegen ouder worden is een flinke dosis humor
Deel 3: Pension Pensioen - 3 x daags
Deel 4: Pension Pensioen - Ook dat nog!
Alle delen hebben 100 verschillende strips!