De mandala van de vijf mannelijke boeddha's - Goed

De voorkant van het boek met de titel : De mandala van de vijf mannelijke boeddha's
5,50
  • TitelDe mandala van de vijf mannelijke boeddha's
  • EAN9789077247310
  • Uitgave vormPaperback
  • Verschenen03-06-2008
  • ConditieGoed
  • Net exemplaar

Het tekenen van de mandala van de vijf boeddha's is als een reis in een mythische wereld, waarin we de vele schatten zullen onderzoeken die we onderweg tegenkomen. We reizen met de boeddha's de mandala rond, langs de windrichtingen op weg naar het midden. De mandala van de vijf boeddha's is een wereld vol rijkdom - rijkdom die zich in onszelf bevindt en klaar ligt om ontdekt te worden. Deze mandala, die we zelf leren tekenen, is een wereld van vriendelijkheid, wijsheid en mededogen waar mensen (boeddhist of niet) al eeuwen inspiratie uit putten en een leidraad in vinden op hun persoonlijke pad.

Het tekenen van de afbeelding van de boeddha is voor veel mensen een mogelijkheid om uitdrukking te geven aan verstilling en wijsheid. In dit boek wordt de betekenis van de mandala van de vijf mannelijke boeddha's uitgelegd - vijf boeddha's met elk een eigen kleur, handgebaar, betekenis en kwaliteit. Teken- en reflectieoefeningen vormen de basis om zelf aan de slag te gaan. Hoe teken ik een boeddha? Welke kleuren kan ik gebruiken? Wat betekenen de vele handgebaren die ik zie bij boeddhabeelden? Kortom: een praktische handreiking in de wereld van de boeddhistische symboliek en hoe deze toe te passen.


Corine de Jong (1968) houdt zich sinds 1987 bezig met mandalatekenen en sinds 1999 met boeddhisme en meditatie. Deze twee belangrijke aspecten in haar leven zijn in de afgelopen jaren op vruchtbare wijze samengevallen. Sinds 2004 is zij docent bij Boeddhistisch Centrum Haaglanden. Eerder verschenen van Corine de Jong 'Maak je eigen mandala' en 'Kindermandala's' en samen met Hannie de Jong 'Kindermandala's om in te kleuren' - drie boeken over mandalatekenen voor kinderen.