Zoals Het Is - Nieuw

De voorkant van het boek met de titel : Zoals Het Is
15,50
  • TitelZoals Het Is
  • EAN9789077228050
  • Uitgave vormPaperback
  • Verschenen19-03-2003
  • ConditieNieuw
De woorden in Zoals Het Is verwijzen naar eenheid, maar trekken de lezer juist in de richting van afgescheidenheid. Als we in helderheid met elkaar spreken over vrij zijn, praten we over iets dat het begripsvermogen van het denken te boven gaat.

‘Aangezien bevrijding gepaard gaat met de realisatie dat er nog nooit iemand bevrijdt is,’ aldus Tony in Zoals Het Is, ‘voelt het denken zich in toenemende mate bedreigd.’ Het gevolg daarvan is dat het ons op zeer slinkse wijze ervan zal overtuigen dat het in de eerste plaats helemaal begrijpt wat hier gezegd wordt, en in de tweede plaats dat het blij is te mogen meewerken aan de vervulling van alles wat hier lijkt te worden geboden.’ Op deze manier maakt het denken er een proces van en processen brengen ons niet dichter bij bevrijding, aldus Tony: ‘Zo werkt het echt niet.’

Zoals Het Is, is samengesteld uit de vele publieke dialogen die Tony Parsons heeft gehouden over zijn boek ‘Het Open Geheim’, dat in 1995 voor het eerst verscheen. In heldere en eenvoudige taal weet hij de vaak lastige vragen van zijn publiek terug te brengen tot waar het werkelijk om gaat.
Tony maakt ons duidelijk hoe een diepgeworteld misverstand over onze ware natuur ervoor heeft gezorgd dat we klaarblijkelijk in angst en pijn leven en nodigt ons uit om ons leven vanuit een geheel andere optiek te bekijken: zien wat er is, zoals het is.
Hoe zouden we een ontmoeting met Tony kunnen beschrijven? Ik zou durven stellen dat men een spiegel ontmoet. Hij is helder en kleurloos als mineraalwater omdat zijn aanwezigheid niet gekleurd is door persoonlijke ambitie of door het geven van valse hoop.
Jan Kersschot