Het woud der inwijding - Als nieuw

  • TitelHet woud der inwijding
  • SchrijverMarcel Messing
  • EAN9789069636771
  • Uitgave vormPaperback
  • UitgeverAltamira
  • Verschenen02-04-2007
  • Prijs

    € 17,50

Conditie: Als nieuw
Conditie omschrijving:
Winkelfris In nieuwstaat ook als cadeau
'Sterf voordat je sterft'
Marcel Messing vertelt het verhaal van Djaiana, bij wie steeds meer levensvragen opkomen.
'Afscheid wilde hij nemen. Afscheid van al hetgeen hem tot nu toe aan het leven had gebonden en dat steeds meer zijn glans verloren had.' Dus neemt hij afscheid van het leven dat hij leidde om op zoek te gaan naar het Ene. Het Onnoembare. De Werkelijkheid. De Waarheid.
Zijn tocht voert hem door het woud, waar hij kennismaakt met Anananda 'hij die overal en nergens is - het wezen van ieder mens zelf'. Anananda vergezelt Djaiana op zijn zoektocht en draagt aan hem wijsheid over in woord, stilte, kracht, licht en vooral liefde. Zo leert Djaiana het padloze Pad kennen, de leerloze Leer, maar ook de betekenis van gebed en denken, goed en kwaad, geboorte en dood, om ten slotte de kracht van de liefde te ervaren. Aan het eind van de inwijding wacht Djaiana de ultieme test. Hij verlaat het woud in het besef dat het pad dat naar de waarheid leidt het zelfloze Zelf is.
De auteur zelf over dit boek: 'Een intense bewustzijnservaring brak het geconditioneerde bewustzijn van tijdruimte open en het was alsof het ganse heelal zich in mij stortte, terwijl ieder besef van een grens of afgebakende persoonlijkheid verdween. Alles was volmaakt en vervuld van een eindeloze liefdevolle ervaring, onsterfelijk in zichzelf, puur licht. In tien dagen schreef ik dit gebeuren, waarin ervaring en degene die ervaart ineenvloeien, op, in de vorm van een novella. Mijn pen kende geen enkele belemmering. Dit gebeuren heeft tot op de dag van vandaag mijn leven wezenlijk be loed.'
Van Het woud der inwijding verschenen ook een Duitse, Franse en Poolse editie.
Zin in BoekenMenu0€0,00