Moeder India - Goed

De voorkant van het boek met de titel : Moeder India
6,50
  • TitelMoeder India
  • EAN9789069636603
  • Uitgave vormHardcover
  • UitgeverAltamira
  • ConditieGoed
  • boekblok licht verkleurd

Twintig jaar lang heeft de Nederlandse filosofe Helena Klitsie door India gereisd en het land blijft haar verrassen en inspireren. ëIn India kom je God op iedere hoek van de straat tegen,´ schrijft ze aan het begin van haar nieuwe boek. Moeder India geeft een impressie van de veelkantigheid, de bontheid en de diepte van het hindoeïsme. Persoonlijke indrukken, opgedaan in spirituele gemeenschappen (ashrams) en bij ontmoetingen met boeiende leermeesters (zoals Ramesh Balsekar), geven haar boek kleur en authenticiteit. Haar zoektocht brengt haar ten slotte bij een stroming binnen het hindoeïsme die haar het meest aanspreekt: de Advaita.
Helena Klitsie tilt in haar boek een tip van de sluier op van deze schitterende, maar voor ons westerlingen zo moeilijk te begrijpen hindoefilosofie. Moeder India is een eye opener voor iedereen die op zoek is naar de betekenis van deze universele filosofie.
Drs. Helena M.G. Klitsie (1950) studeerde filosofie en theologie in Amsterdam en Berlijn. Na haar afstuderen heeft zij zich gespecialiseerd in oosterse filosofie en heeft ze lange tijd in Azië doorgebracht, waar zij zich ook praktisch verdiepte in het hindoeïsme en boeddhisme. In 2001 verscheen haar boek Liefde´s logica, dat genomineerd werd voor de Socrates-prijs. Ze woont afwisselend in Amsterdam en Calcutta.