Agni yoga - Als nieuw

De voorkant van het boek met de titel : Agni yoga
7,45
  • TitelAgni yoga
  • EAN9789062716104
  • Uitgave vormPaperback
  • ConditieAls nieuw
De Agni Yoga-leringen zijn door de geestelijke Hiërarchie op telepathische wijze gedicteerd aan Helena Roerich, onder coördinatie van de Meester Morya. Dit vond plaats in de jaren 1924-1937. De boeken zijn na de Tweede Wereldoorlog gepubliceerd in het Engels. De Nederlandse vertalingen dateren vanaf 1977 tot op heden. De serie bestaat uit 17 delen, waarvan de laatste vier delen momenteel vertaald worden. Omdat de centrale thema’s in elk deel terugkeren, zijn de delen ook afzonderlijk te lezen,. “De Leer is bedoeld voor de hele wereld, voor alle wezens. Hoe ruimer u begrijpt, des te meer wordt ze uw eigendom.” (Bladeren 1/417).

Agni Yoga (1929)
Agni is Sanskriet voor ‘vuur’. Agni Yoga is de weg van de verwerking van met name het vuur van het denken. Het vierde deel van de Agni Yoga-leringen behandelt het belang van het denken voor de geestelijke ontwikkeling. 
“Het scheppende denken zal beslist de wereld vernieuwen. De koning van het denken schept evolutie. Zo kunnen Wij het menselijk bewustzijn tot vooruitgang bewegen. Wij scheppen door middel van gedachte. Waarlijk, de mensheid moet de betekenis beseffen van het denken! Waarlijk, de Leer moet worden opgenomen door middel van gevoelige gedachten! Zo kan elke strevende gedachte de geest voortstuwen tot een geestelijk bereiken. Vandaar dat Wij zozeer de kristallisatie waarderen van het denken. Elke grote gedachte vermengt zich met de Keten der Hiërarchie. Zo wordt evolutie gecreëerd.”