Zen-lessen - Goed

De voorkant van het boek met de titel : Zen-lessen
5,90
  • TitelZen-lessen
  • EAN9789060305027
  • Uitgave vormPaperback
  • ConditieGoed
  • Boekblok netjes Rug van kaft licht verkleurd

Zen-Iessen - de kunst van het leidinggeven is een verzameling politieke, sociale en psychologische teksten: brieven, inscripties en persoonlijke aantekeningen. Het behandelt de reacties van de grote Zen-meesters uit de Soung--dynastie op de vele problemen van religieuze, sociale en politieke aard en toont de eigenschappen van deze imponerende leraren. Zij straalden een dergelijk groot natuurlijk gezag uit, dat hun invloed zich niet alleen op religieus gebied liet gelden, maar zich uitstrekte over het gehele Chinese rijk dat nooit een grotere bloei kende.

Zen-Iessen legt de Weg naar verlichting open, naar het bewustzijnsstadium dat door zijn helderheid bij uitstek het domein is van natuurlijk gezag. Dit gebeurt door middel van meer dan 200 lessen met titels als Eerlijkheid, Bescheidenheid, Regels, Het beheersen van de geest, Doorzien, Permanente scholing, Water naar de Zee dragen, Fouten corrigeren, Leiderschap en Trots, Soberheid.

Zen-Iessen is gebaseerd op de vertaling en bewerking van de oorspronkelijke Chinese tekst Chan fin pao Hsün door Thomas Cleary, sinoloog aan de Harvard Universiteit die reeds een tiental publikaties over het Chinese Zen-boeddhisme op zijn naam heeft staan.