Terugkeer van de ziel - Als nieuw

De voorkant van het boek met de titel : Terugkeer van de ziel
10,00
  • TitelTerugkeer van de ziel
  • EAN9789057400803
  • Uitgave vormPaperback
  • Verschenen10-05-2010
  • ConditieAls nieuw
  • paperback Mooi exemplaar

Terugkeer van de ziel

Mensen zijn niet alleen wezens van vlees en bloed, maar hebben ook een spirituele dimensie. Naast intuïtie maakt de ziel deel uit van die spirituele dimensie. Toch wordt dit aspect in de gezondheidszorg maar al te vaak genegeerd. Hierin ligt volgens de auteur van dit boek, psycholoog en gepromoveerd op effectonderzoek in reïncarnatietherapie, het geheim van de wijdverbreide onvrede en teleurstelling over het effect van behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg.

Als harmonie de basis is voor goed functioneren en voor een kwalitatief goed bestaan, is disharmonie een verstoring die dient te worden opgezocht en behandeld. Dat kunnen mensen vaak zelf, zoals in dit boek wordt beschreven. Als zij daarin echter niet slagen, dan willen zij kunnen terugvallen op hulpverleners die op zijn minst aandacht hebben voor een spiritueel-psychische component die de meeste psychische en chronisch fysieke problemen kenmerkt en wellicht zelfs bepaalt.

Er is een uitgebreid scala aan literatuur over de ziel. Hetzelfde geldt voor boeken over gezondheid en gezondheidszorg. Zelden werd echter een verband gelegd tussen ziel en gezondheid, tussen harmonie en kwaliteit van leven.

Waar de spirituele component in de reguliere geestelijke gezondheidszorg veelal genegeerd wordt, worden in dit boek benaderingswijzen beschreven die kunnen leiden tot de voor persoonlijke groei gewenste harmonie in een mensenleven, op weg naar zielsontwikkeling.