Handboek Aikido - Ramsj

De voorkant van het boek met de titel : Handboek Aikido
22,957,90
  • TitelHandboek Aikido
  • EAN9789044714524
  • Uitgave vormPaperback
  • ConditieRamsj
  • Nieuwstaat Paperback

Aikido is een Japanse krijgskunst die gericht is op zelfverdediging. Dat wil echter niet zeggen dat aikido alleen maar uit vechttechnieken bestaat. Bij deze vechtsport wordt de nadruk gelegd op de persoonlijke ontwikkeling van het individu, door zelfvertrouwen op te bouwen, zowel op de mat als in het dagelijkse leven. Een aikidoka probeert in de eerste plaats conflictsituaties uit de weg te gaan, ze te voorkomen, en indien nodig een aanval te neutraliseren. Het is niet zijn bedoeling om aan te vallen en zijn tegenstander te verwonden.
Dit boek helpt zowel beginnende als ervaren aikidoka's om hun 'weg' te vinden. De voornaamste werp- en controletechnieken worden helder beschreven en bovendien geïllustreerd door tal van foto's. Welke graad u ook hebt, met dit boek zult u uw bewegingen en technieken zeker kunnen verbeteren. Maar u zult vooral meer harmonie vinden in uw alledaagse contacten met anderen.
Bodo Rödel begon met aikido toen hij 16 was. Sinds 1993 is hij leerling van Christian Tissier, een van de grootste aikidomeesters ter wereld. In 2004 behaalde hij zijn vierde dan. Hij heeft de Duitse aikidofederatie helpen oprichten en leidt zijn eigen aikidoschool in Keulen.