Spiritualiteit werkt in de opvoeding - Als nieuw

De voorkant van het boek met de titel : Spiritualiteit werkt in de opvoeding
5,00
  • TitelSpiritualiteit werkt in de opvoeding
  • EAN9789025959401
  • Uitgave vormPaperback
  • UitgeverHave, Ten
  • ConditieAls nieuw
Toen Vincent Duindam, overbezorgd, zijn dochter waarschuwde dat ze zou kunnen vallen, keek ze hem vriendelijk aan en zei: 'Maar dan sta ik weer op, pap.' En ze was pas drie...

Hoe word je een goede, inspirerende opvoeder? Door jezelf te kennen en je met je eigen spirituele ontwikkeling bezig te houden. Je kinderen kunnen je daarbij helpen. Kinderen zijn prachtige spiegels; ze zijn uit zichzelf al spiritueel. Je kunt leren van hun spontaniteit, hun transparantie, hun samenvallen met zichzelf.
Een spirituele opvoeding begint bij aandachtig en liefdevol aanwezig-zijn. Zie je kind zoals het is, en niet door de mist van je eigen pijn en verlangens. Draag zorg voor je eigen levensvreugde, liefde en spiritualiteit – het is het mooiste geschenk dat je je kinderen kunt geven.

Vincent Duindam is psycholoog aan de Universiteit Utrecht en auteur van verschillende boeken over ouderschap en relaties, onder andere Zorgende vaders en Een nieuwe start. Hij schreef eerder in deze serie Spiritualiteit werkt in relaties, publiceerde een bundel haiku en schrijft onder meer voor Happinez, Psychologie en VolZin. Hij is getrouwd en heeft twee dochters.