Kinderen van het Echte Volk - Goed

De voorkant van het boek met de titel : Kinderen van het Echte Volk
7,00
  • TitelKinderen van het Echte Volk
  • EAN9789022984260
  • Uitgave vormPaperback
  • UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
  • Verschenen01-01-1999
  • ConditieGoed
  • gave rug zeer lichte leessporen

Kinderen van het Echte Volk is het ontroerende verhaal van de aboriginaltweeling Geoff en Beatrice, die na hun geboorte wreed van hun moeder en van elkaar worden gescheiden. Geoff wordt geadopteerd door een Amerikaans echtpaar, dat de opvoeding van dit 'primitieve' kind niet anders beschouwt dan als het vervullen van een christelijke plicht. Hij wordt echter geheel aan zijn lot overgelaten en groeit kansloos op in een vreemde omgeving, zonder zorg of liefde en zonder enig besef van zijn identiteit en culturele achtergrond.

Beatrice wordt opgenomen in een katholiek weeshuis, waar zij jarenlang het mikpunt is van agressie en racisme, maar waar zij alle kwellingen doorstaat en uiteindelijk haar bescheiden plaats in de schaduw weet veilig te stellen. In tegenstelling tot haar broer is Beatrice nieuwsgierig naar haar afkomst, en wanneer ze de kans krijgt om met een groep aboriginals een 'walkabout' te maken, grijpt ze die met beide handen aan.
Van de aboriginals leert Beatrice de lessen van 'altijd', de tijd die niet ophoudt bij leven of dood. Ze ontdekt de cultuur en de wijsheid van haar voorvaderen en vindt ten slotte inzicht in de wortels van haar eigen bestaan.

De reis naar haar oorsprong duurt uiteindelijk dertig jaar, Haar werk brengt haar dan in contact met Geoff. Zonder op de hoogte te zijn van de familieband die er tussen hen bestaat, ontstaat tussen beiden een hecht contact, waarin hun wederzijdse verhalen en ervaringen hen leiden naar zelfinzicht, groei en persoonlijke identiteit…