De Geest van de Wind - Goed

De voorkant van het boek met de titel : De Geest van de Wind
5,00
  • TitelDe Geest van de Wind
  • EAN9789020202878
  • Uitgave vormPaperback
  • Verschenen31-10-2008
  • ConditieGoed
  • Lichte leessporen

´Een pakketje levensadem, de essentie van mijn wezen, slechts dat ben ik nu nog. Een essentie, bevrijd van alle ongewilde gehechtheden aan het leven.´
Dit is een fragment uit een koortsvisioen. Het is onderdeel van een reeks gebeurtenissen die hebben geleid tot een spiritueel veranderingsproces. Deze persoonlijke belevenissen vormen het kader waarin denkbeelden uit religie, dieptepsychologie, mystiek en mythologie een plaats krijgen. Vooral het sjamanisme en de Indiaanse mystiek komen uitvoerig aan de orde.
Het hele proces mondde uit in de ontdekking van een oeroud Indiaans wereldbeeld. Dit vormde ooit de kern van wat wetenschappers nu bestempelen als een 'Indiaanse wereldreligie'. Deze biedt een zinvolle aanvulling op de meer bekende Europese en Aziatische tradities en heeft veel te bieden voor de westerse mens van vandaag.

Inwijdingservaringen en heldere inzichten geven een levendig beeld van de Mexicaanse godenwereld in de Indiaanse wereldreligie

ERIK NOORDIJK heeft zich na een studie fysische chemie toegelegd op een breed scala aan milieuvraagstukken. De confrontatie van theorie met waarnemingen is een weerkerend thema in zijn dagelijks werk, en dat is ook het geval in dit boek. Is onze manier van waarnemen wel juist, en klopt ons wereldbeeld met dat wat waarnemingen vertellen?