Toeval bestaat niet

Slowexpress-boek

Slowexpress-boek

Hoe vreemd kan het leven lopen…oftewel toeval bestaat niet. Wat we nu vandaag in de winkel hebben meegemaakt!

Het verhaal begint een paar weken terug als er een jonge vrouw de winkel inloopt terwijl wij nog druk aan het uitpakken zijn. Geen probleem vertellen wij haar als ze maar uitkijkt en niet struikelt over alle lege en volle boekendozen. Ze struint met veel plezier door de al volle planken en de stapel die ze leuk vindt groeit en groeit. Het is nog moeilijk kiezen maar uiteindelijk loopt ze heel blij en tevreden met een volle tas de deur weer uit. Onze eerste klant in onze nieuwe winkel is een feit en John en ik geven elkaar grijnzend een high five.

Maar dan vandaag, vier weken verder, ik herken haar direct en nodig haar uit voor een kop thee. Dat wil ze wel en ze gaat ook weer verder met snuffelen door de boeken. Ik zie haar twijfelen bij een boek met de titel: “zwervend onder de huif”, we raken aan de praat en zij verteld dat ze woont in een caravan, wij vertellen over de tijd dat wij hebben gereisd met een woonwagen getrokken door twee paarden. Waarop zij reageert met: “maar jullie zijn toch geëindigd met een ongeluk? Ik heb toen op jullie site slowexpress nog gereageerd. Zo erg vond ik het!”

We zijn werkelijk met stomheid geslagen. Wij kennen elkaar niet. Tot vier weken terug elkaar nooit ontmoet maar zij heeft wel gereageerd aan het einde van ons reisavontuur en is dan onze eerste klant in ons boeken-avontuur. Nogmaals, hoe raar kunnen de dingen lopen, toeval bestaat niet en het universum heeft zijn werk gedaan.