Klanten kunnen er ook wat van.

Zin in Boeken lente etalage

Zin in Boeken lente etalage

Klanten kunnen er ook wat van!

Na twee maanden Zin in Boeken tijd voor een evaluatie. Over boeken verkopen, werken in het weekend, en vooral wat we allemaal mee maken met klanten, want die kunnen er wat van.

Op de eerste plaats: het is hartstikke leuk. We krijgen allebei plenty complimenten, John voor de sortering boeken en ik voor de manier waarop alles is gepresenteerd en de collectie náást de boeken. Wennen is het ook want wanneer doe je dan boodschappen als je dat gewend bent te doen op de zaterdag? Oude gewoontes verander je niet zo maar dus eten we regelmatig broodjes van het beroemde bakkertje deeg uit Heusden en soep uit blik.

Dan de klanten, mooie ontmoetingen, prachtige verhalen, bijzonder gedrag ook. Wat te denken van klanten die zelf hun boeken uit de etalage plukken? Of afpingelen van de toch al schappelijke prijzen? We ondergaan het allemaal met verwondering en gaan over op de orde van de dag.lente-etalage2

Over verwondering gesproken…..wisten jullie dat klanten het soms moeilijk vinden om weg te gaan zonder iets te kopen? Wat ze dan doen is weggaan nét op het moment dat er weer iemand binnen komt! We zetten elke dag mooie muziek op, de koffie en thee staan klaar. Klanten gaan aan de lange tafel zitten en bladeren soms een half uur in allerlei boeken vóór ze een keus maken óf niet. Allemaal goed. John en ik genieten met volle teugen. De workshops en lezingen ontstaan precies zo als we hadden gehoopt. Mensen melden zich aan, hebben prachtige passies die ze willen delen en het werkt, de inschrijvingen lopen goed. Kortom we zijn twee blije mensen, John is nu boeken aan het inkopen, zelf heb ik de lente etalage af. Laat het weekend maar weer komen.